Angol Modena alapszínek

Fehér: Tiszta fehér, hússzínu csőrrel és karmokkal, narancsszínű szemekkel.


Sárga: Telt aranysárga az egész tollazat.


Domináns sárga: Fej, a nyak és a mell világos sárga, enyhe szürke árnyalattal, a nyak fényes. A has sárga fakó,a szárny és farok világosba hajlik,a sötét pöttyök itt nem számítanak hibának.


Arany: Egy színárnyalat a vörös és a sárga között.


Vörösfakó és sárgafakó: A szokott színárnyalatokban, nem foltos a szárny,és a farok világosba hajló. A kovácsoltaknál mindkét színárnyalatnál valamelyest sötétebb az alapszín.


Vörös: Telt barnásvörös az egész tollazat.


Domináns vörös: A fej, a nyak és a mell világos téglavörös, enyhe szürkés árnyalattal, a nyak fényes. A has vöröses fakó, a szárny és a farok világosba hajlik,a sötét pöttyök itt nem számítanak hibának.


Khaki: Egyenletes világossárga színárnyalat.


Khaki fakó: Az alapszín világossárga, de a has,a farok és a szárny általában még világosabb, valamivel erősebb sárga szalaggal a farkon. A kovácsoltaknál kicsit sötétebb az alapszín.


Okker: Szürkéssárga a fejük, olajszerűen fényes a nyakuk. A farkuk hamufakó, sötét szalaggal, a szárny belül sárgás, kifelé egyre sötétebb. A kovácsoltaknál erőteljesebb a kékes fekete alapszín.


Barna: Egyenletes csokibarna.


Barnafakó: A fej, a nyak és a mell fényesen barna, enyhe szürke árnyalattal. A has, a farok és a szárny barnás fakó, a faroktollakon barna szalagokkal.


Barna bronzpajzsos: Mint a barnafakóknál ,csak a barna szín intenzívebb, a szürke tónus sötétebb.


Dun: Egyenletes szürkésbarna, matt fénnyel a nyakán.


Kék és kék-fakó: Kékes szürke színu, egyenletes árnyalatú. Az evezőtollak végei sötétek, szürkébe hajlóak, a farokszalag fekete. A kovácsoltaknál az összszínhatás szinte sötétkék.


Ezüst: Egyenletesen fényes szürke.


Sötét: Sötétkék a testszínük. A fej és a nyak erősen bronzos árnyalatú, zöldes fényű. A farok kékesfekete, fekete szalaggal, a szárnyak belül bronz színűek, kifelé haladva feketék.


Andalúz: A fej és a nyak kékes fekete, a test és a farok egy árnyalattal világosabb, a szárnypajzs sötétkék, kékes fekete szegéllyel, vagy anélkül. A szárnyvégek kékfakó színűek.


Indigó: Az alapszín kék, kivilágosodott szárnyakkal és farokkal. A szárnyszalag és a kovácsolás fekete színu, vörös vagy barna beütéssel.


Deres: Fehér tollvégekkel, vagy szegélyekkel, lehetőleg egyenletes eloszlásban.


Tarka: Olyan mértékben megjelölve, amennyire csak lehet, a szárnyak és a farok színesek.


Tigristarka: A fej és a szárnypajzs egyenletesen csíkos, a tollazat többi része egyszínű.


Fekete: Sötét fekete az alsótollazatig bezárólag, a nyakon gazdag zöldes fénnyel.

Diavetítő